Christiana Hospital adding parking ramp

parkingChristiana Care Health System is building a four-level, 750-space parking garage for patients and visitors on the Christiana Hospital campus, directly at the main entrance to the hospital.

Planned in consultation with Christiana Hospital’s Patient and Family Advisory Committee, the garage is expected to open in June 2017.

“The decision to build this new garage speaks directly to our commitment to increasing access to care and creating an exceptional experience for our patients and visitors,” said Sharon Kurfuerst,  senior vice president, Health Services Operations. “This garage will increase patient and visitor parking on campus as close as you can get to the front door. This is, without question, the safest, most ideal location for the convenience of patients and visitors.”

Parking has long been an issue at the hospital. While the large campus has spaces, visitors can end up making long walks at peak times.

Advertisement

The new garage, on the site of a current surface parking lot, will complement Christiana Hospital’s architectural design and brick façade and will feature a covered walkway to the main entrance. The architect for the garage is Walker Parking Consultants and the construction manager is Skanska USA.

Skanska had earlier announced the parking project, which comes as the construction giant starts work on a new neonatal and women’s center.

The garage’s “flat-plate” design eliminates parking on sloping ramps, and  LED lighting will enhance comfort and safety. As another added convenience, Christiana Care’s campus shuttles and DART buses will be able to pull directly into the garage to drop off and pick up passengers.

The Christiana Hospital campus will remain fully operational during the construction project. Christiana Care is offering free expanded valet and shuttle service for the convenience of patients and families during construction.

To follow progress and learn more, visit christianacare.org/parking.

Christiana Care earlier completed an expansion of employee parking that included a second story deck at the rear of the hospital campus.

Facebook Comments

Comments are closed.